Νέα - Ανακοινώσεις

Δραστηριότητες

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δραστηριοποιείται στο χώρο της Ιστιοπλοΐας έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας από εργαζόμενους, φοιτητές και καθηγητές, η οποία έχει ξεκινήσει πρόσφατα να δραστηριοποιείται στους έξεις τομείς:

  1. Προσφέρει την δυνατότητα σε παιδία ηλικίας από 7 έως 14 ετών να κάνουν Ιστιοπλοΐα σε μονοθεσία σκάφη κατηγόριας Optimist.
  2. Σύντομα θα προσφέρει ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα σε μεγαλύτερες ηλικίες με σκάφη τύπου Laser και διθέσια 4,70.
  3. Προσφέρει την δυνατότητα σε μέλη του Πανεπιστήμιου να συμμετέχουν με σκάφη ανοιχτής θάλασσας σε Ιστιοπλοϊκές εκδρομές - αγώνες.
  4. Συνεργάζεται με τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους για την οργάνωση Ιστιοπλοϊκών μαθημάτων για απόκτηση διπλώματος ανοιχτής θαλάσσης.
  5. Συμμετέχει σε Οργάνωση Ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων όπως Ολυμπιακή Οδύσσεια κ.λ.π.
  6. Διοργανώνει σεμινάρια για αγωνιστικά τμήματα με σκάφη j24. Σκοπός αυτών των τμημάτων είναι να δημιουργηθούν αγωνιστικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε αγώνες της κλάσης j24
  7. Διεξάγει σχολές προχωρημένων για όσους έχουν ήδη αποκτήσει δίπλωμα ανοιχτής θάλασσας. Τα σεμινάρια διεξάγονται σε εκπαιδευτικά ταξίδια διαρκείας 9 περίπου ημερών και τα μαθήματα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου κατά την διαρκεία του εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Η Odyssail (Ολυμπιακή Οδύσσεια) διεξήχθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2004 λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και θα επαναλαμβάνεται ανά διετία.

Η Odyssail είναι ένα ιστιοπλοϊκό - πολιτιστικό γεγονός, το οποίο αποπειράται το ταξίδι του Οδυσσέα, με σκοπό να καταδείξει την μακρά πορεία του Μεσογειακού Πολιτισμού, τις βαθιές του ρίζες και τα κέντρα που τον ανέδειξαν. Η Odyssail σκοπό επίσης, έχει την σύσφιξη των σχέσεων των λαών της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας μέσω του Αθλητισμού.

Για την διεξαγωγή της Odyssail, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεργάζεται με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, με όλες σχεδόν τις εθνικές ομοσπονδίες Μεσογειακών Κρατών και των κυριοτέρων ιστιοπλοϊκών ομίλων της Μεσογείου και της Ελλάδας. Επίσης, συνεργάζεται με τους δήμους πολλών Μεσογειακών και Ελληνικών πόλεων και με άλλους οργανισμούς.

» MATCH RACE J24 2009, Test event for the World University Match Race 2010Περισσότερα...

» Παράταση έναρξης σχολής Ιστιοπλοΐας 17/10Περισσότερα...

» To Ιστιοπλοϊκό Τμήμα του ΠΚ(Ηράκλειο) διοργανώνει 2 ταξίδια ανοικτής θάλασσας (εκπαιδευτικά/αναψυχής): 11-15 Ιουνίου στις Κυκλάδες και 18-25 Ιουλίου στα Δωδεκάνησα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο mail ή στο κινητό τηλέφωνο 6946791159 κ. Βιτσαξάκης Νίκος, για περαιτέρω πληροφορίες.

» Ο Αθλητικός Σύλλογος του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιστιοπλοϊκό Τμήμα, οργανώνει σχολή Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας σε συνεργασία με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης με σκοπό την απόκτηση διπλώματος Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας. Περισσότερα...

» Πρώτη θέση στους ιστιοπλοϊκούς αγώνες «Νέαρχος» κατέλαβε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.Περισσότερα...